ukenru
potuzhnist-vipuschenikh-snaryadiv-po-mariupolyu-bilsha-za-atomnu-bombu-yaku-skinuli-na-khirosimu-mer

Потужність випущених снарядів по Маріуполю більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму – мер

 • 120309 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Потужність снарядів, якими російські окупанти б'ють по Маріуполю понад два місяці, більша за атомну бомбу, скинуту на Хіросіму. Про це заявив мер Маріуполя, передає УНН з посиланням на Маріупольську міську раду.

Деталі

Росіяни більше ніж два місяці безперервно обстрілюють Маріуполь з гаубиць, ракетних комплексів, танків, кораблів та авіації.

Імовірно, використовували і протибункерні авіабомби ФАБ-1000 та ФАБ-3000. Потужність випущених по місту снарядів в тротиловому еквіваленті більша за атомну бомбу, яку скинули на Хіросіму.

Цитата

“Окупанти лякають світ зброєю масового ураження, але фактично в Маріуполі вони вже влаштували масове знищення мирного населення. Російська армія скоїла злочин проти людства. Це факт. Це найбільший геноцид в Європі з часів Другої світової. Ми оцінюємо кількість жертв мінімально в 20 тисяч осіб. Але фіксація все нових братських могил говорить, що ця оцінка неостаточна", – зазначає мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Доповнення

Команда Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зареєструвала сотні українських військових, які вийшли із заводу "Азовсталь" у заблокованому Маріуполі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП