ukenru
potribno-sche-popratsyuvati-schob-koridor-dlya-evakuatsiyi-z-mariupolya-vidbuvsya-mer

Мер Маріуполя про коридор для евакуації: потрібно ще попрацювати, щоб він відбувся

 • 124535 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Потрібно ще попрацювати, щоб "зелений коридор" для евакуації з Маріуполя відбувся. Інформація про 90 автобусів та близько 6 тис. людей, які зможуть доїхати до Запоріжжя, – попередня. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телемарафону, додавши, що протягом години повинні зробити всі уточнення щодо евакуації, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Головна теза, що це попередньо. Потрібно ще багато попрацювати, щоб це сталося. Те, що ми сьогодні чуємо, що це буде 90 автобусів, великі автобуси, десь порядку 6 тис. осіб, які можуть доїхати до Запоріжжя, але ключове, що це попередньо. Потрібно ще зробити багато напрацювань, щоб це сталося", - розповів Бойченко.

Деталі

На запитання скільки наразі людей може перебувати в місті, Бойченко відповів: "Велика кількість людей, понад сто тисяч населення, які чекають на цю евакуацію".

За його словами, наразі ще очікується уточнена інформація щодо маршруту.

"Потрібний маршрут, по якому буде змога дозаповнювати ці автобуси, щоб вони всі були заповнені та доїхали до міста Запоріжжя. Маємо тільки таку крапку на карті, але потрібно додати рух, як ми будемо рухатися, у якому напрямку. Тому чекаємо більш уточнену інформацію. Будемо працювати, щоб це сталося", - сказав Бойченко.

Мер зазначив, що протягом години мають бути зроблені всі уточнення щодо евакуації.

"В тій переговорній процедурі й з тими контактами, які в нас є", - додав мер.

Доповнення

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що сьогодні, 20 квітня, запланували гуманітарний коридор для евакуації з Маріуполя у Запоріжжя.

Нагадаємо

У Маріуполі окупанти погрожують розстрілювати всіх жителів без білих пов'язок.

Українські Національні Новини

Суспільство