potim-i-moskvu-pereymenuyemo-rada-zminila-nazvu-sela-moskovske-u-sumskiy-oblasti

Замість Московське - Київське: Рада змінила назву села у Сумській області

 • 701729 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна Рада України на засіданні 29 червня ухвалила постанову про перейменування села Московське в Сумській області. Тепер селище отримало назву “Київське”. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram, пише УНН.

Цитата

“Село Московське в Сумській області перейменували в село Київське.

Рада проголосувала відповідну постанову.

А потім і москву перейменуємо", - написав Гончаренко.

Деталі

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що Сумська облрада звернулась до ВР з поданням про перейменування села Московське Шосткинського району в Київське.

Зазначається, що в населеному пункті проживає 16 людей, саме вони ініціювали перейменування села з метою "дерусифікації назви населеного пункту".

Відповідно до матеріалів, наданих Сумською обласною радою, назва населеного пункту походить від назви столиці російської федерації міста москва.

“Враховуючи повномасштабну військову агресію, яку російська федерація чинить проти України та Українського народу, жителями населеного пункту було запропоновано змінити назву на «Київське””, - йдеться у пояснювальній записці.

Доповнення

Національна комісія зі стандартів державної мови 27 червня рекомендувала змінити понад 1400 назв сіл, селищ та міст України через невідповідність орфографічним, граматичним та словотвірним нормам української мови.

Зокрема, Нацкомісія рекомендує розглянути перейменування Запоріжжя.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна вийшла з ще однієї угоди СНД

     • 581078 переглядiв