ukenru
potentsiyniy-kandidat-u-prezidenti-vid-respublikanskoyi-partiyi-zayaviv-scho-pidtrimka-ukrayini-ye-zhittyevo-vazhlivim-natsionalnim-interesom

Потенційний кандидат у президенти від Республіканської партії заявив, що підтримка України є "життєво важливим національним інтересом"

 • 667667 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Губернатор Нью-Гемпшира Кріс Сунуну заявив в інтерв'ю CNN, що він не згоден зі скептицизмом губернатора Флориди Рона ДеСантіса щодо надання додаткової допомоги Україні, інформує УНН.

Деталі

Сунуну, який заявив, що розглядає можливість висування кандидатури на пост президента США в 2024 році, входить до республіканських лідерів, які останніми днями прагнули відрізнитись від ДеСантіса в цьому питанні.

«Це чіткий – це навіть не сумнівний – чіткий, життєвий національний інтерес підтримувати те, що відбувається в Україні. Це надсилає сигнал нашим ворогам, якщо ми відступимо зараз, значить ми ще не вирішили», — сказав Сунуну.

Сунуну зазначив, що ціна відмови від України буде набагато вищою, ніж продовження підтримки зараз.

«Це вразить вас дуже, дуже швидко. Я чув, як люди кажуть: Ну, ви знаєте, немає порожніх чеків. І я з цим згоден», - сказав Сунуну. «Ми виділяємо Україні близько 50 мільярдів доларів підтримки. Зрозумійте, ці 50 мільярдів доларів на те, щоб не висадити жодного війська, потенційно розгромити та знищити російську армію — це менше ніж 10% наших асигнувань на оборону всього за один рік».

Що сказав ДеСантіс

Губернатор Флориди, якого багато хто вважає провідним потенційним претендентом на висування кандидатури на противагу колишньому президенту Дональду Трампу в 2024 році, назвав війну простою «територіальною» суперечкою, яка не є основним національним інтересом США.

Українські Національні Новини

Новини Світу