posylyty-ppo-ta-zbilshyty-pidtrymku-kyieva-zakhidni-lidery-vidreahuvaly-na-masshtabnyi-rosiiskyi-aviaudar-po-ukraini

Посилити ППО та збільшити підтримку Києва: західні лідери відреагували на масштабний російський авіаудар по Україні

 • 30781 переглядiв

Західні лідери засуджують останню масштабну повітряну атаку росії на Україну. Міжнародні партнери закликали не просто продовжити, а збільшити підтримку Києва.

Міжнародні партнери шоковані масштаби останньої атаки рф на Україну. Західні лідери засудили варварські дії рф і вчергове наголошують, що слід посилити підтримку Києва. Про це пише УНН.

Деталі 

Зокрема, міністр закордонних справ Британії Ріні Сунак на своїй сторінці у соцмережі Х заявив, що широкомасштабні напади на міста України свідчать, що путін не зупиниться ні перед чим, аби знищити демократію.

Ми повинні продовжувати підтримувати Україну – скільки завгодно.

- підкреслив Ріші Сунак.

Також прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відреагував на події в Україні, заявивши про безпрецедентні авіаудари рф по школах, будинках, торгових центрах і пологовому будинку.

Єдина правильна відповідь на це питання: продовжувати фінансово та військово підтримувати Україну, щоб захистити її від цієї триваючої російської агресії

- переконаний Рютте.

"ЄС буде з Україною стільки, скільки буде потрібно": Боррель відреагував на масований ракетний удар рф по Україні 29.12.23, 15:14

Про необхідність продовжувати та посилювати підтримку України заявив також президент Литви Ґітанас Науседа. За його словами, ці удари повинні нагадати всім, хто каже про втому від війни в Україну, що жорстокість росії не має меж.

Ми ПОВИННІ надати всіляку підтримку Україні для перемоги над агресором

- заявив литовський лідер.

Крім того, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підкреслила, що удар є черговим свідченням того, що рф прагне просто знищити Україну.

Не дозволити агресії окупитися має вирішальне значення для європейської та глобальної безпеки

– підкреслила естонська прем’єрка.

У МЗС Франції також відреагувала на російські авіаудари по містах України. Зазначається, що Париж продовжить підтримувати України, зокрема у Міжнародному кримінальному суді у боротьбі з безкарністю за злочини, скоєні росією

росія продовжує свою стратегію терору, спрямовану на знищення української цивільної інфраструктури з метою підриву стійкості українського населення

- йдеться в заяві МЗС Франції.

Урсула фон дер Ляєн: ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно29.12.23, 12:16

Крім того, президент Молдови Майя Санду закликала посилити протиповітряну оборону України після нічної атаки рф, внаслідок якої постраждали сотні українців.

 Сьогоднішня агресія підкреслює нагальну необхідність посилення спроможностей протиповітряної оборони України для захисту життя людей

  - заявила Санду.

Також пані посол США в Україні Бріджит Брінк закликала до негайного фінансування України у відповідь на широкомасштабні ракетні атаки росії, наголошуючи на нагальній потребі підтримати боротьбу за свободу.

Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху у 2024 році,

- наголосила Бріджит Брінк.

Доповнення 

Станом на 14:00 відомо про загибель 18 людей, ще 132 — поранені унаслідок масованої російської атаки по території України. 

Пошкоджені 47 приватних будинків, 39 автомобілів, лікарня та санаторій, 9 багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі, господарчі споруди, СТО, гаражний кооператив, АЗС, складське приміщення, школу, церкву, ТРЦ, пологовий будинок.

Нагадаємо

В Повітряних силах ЗСУ заявили, що час ворожої атаки у п'ятницю у небі над Україною було збито 114 з 158 повітряних цілей - ракети різних типів та ударні БплА. 

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено - 27 ударних БпЛА "Shahed-136/131",  87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Масований ракетний удар по Україні: ворог використовував ракети, у яких вже виявляли іноземні компоненти29.12.23, 12:18

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі