ukenru
postpred-ukrayini-rozpoviv-pro-vidmovki-rf-schodo-misiyi-oon-na-donbasi

Постпред України розповів про відмовки РФ щодо місії ООН на Донбасі

 • 9877 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Росія декілька разів переносила розгляд питання про розміщення миротворців ООН на Донбасі. І навіть якщо РФ піде на цю розмову, про щось домовитися буде складно. Про це заявив голова постійного представництва України при ООН Володимир Єльченко в ефірі Голосу Америки, передає УНН.

Під час засідання Радбезу ООН 29 травня порушуватиметься питання про формування миротворчої місії ООН на Донбасі. Утім, каже посол, російські дипломати навіть не хочуть про це говорити.

"Напередодні виборів президента вони заявили про те, що вони до цього питання повернуться після виборів. Після того була версія про інавгурацію Путіна. Тепер вже говорять про ЧС з футболу", - зазначив він.

Навіть якщо Росія піде на цю розмову, про щось домовитися буде складно, вказав Єльченко.

"Ми вважаємо, що сторони конфлікту - це Україна і Росія, а Росія категорично так не вважає. Отже, виходить, що потрібна згода України і Росії, а Росія каже: "Та ні, згода наша не потрібна, будь ласка, ідіть, розмовляйте з "ДНР", з ватажками "ЛНР", якщо вони погодяться, то, будь ласка, ми не будемо заперечувати". Але ж ми всі прекрасно розуміємо, хто, що і як контролює", - зауважив він.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН 29 травня проведе відкрите засідання, присвячене ситуації в Україні. У представництві України при ООН сподіваються почути, чи відбулася "еволюція" у позиціях щодо конфлікту на Донбасі у партнерів.

Українські Національні Новини

Політика