ukenru
postachali-v-ukrayinu-falsifikovani-liki-dlya-onkokhvorikh-uchasnikam-ugrupuvannya-povidomili-pro-pidozru

Постачали в Україну фальсифіковані ліки для онкохворих: учасникам угрупування повідомили про підозру

 • 1205819 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Правоохоронці викрили четверо учасників злочинного угрупування, які постачали в Україну підроблені ліки іноземного виробництва для онкохворих через створені інтернет-магазини, повідомляє УНН з посиланням на сайт Національної поліції України.

Деталі

За даними слідства, організатором схеми збуту виявився 34-річний житель Київської області. Задля привернення уваги потенційних покупців, підозрювані створили два вебсайти - "https://medbrowse.net" і "https://www.piluli.info", які є співзвучними із відомими вебсайтами, що надають послуги з пошуку лікарських засобів та порівняння їх цін в українських аптеках.

Вони отримували замовлення від покупців телефонами, зазначеними на сторінках інтернет-магазинів, а потім відправляли ліки через поштову службу, повідомляють правоохоронці. Зазначається, що для конспірації учасники угруповання використовували анкетні дані осіб, які були необізнані про їх дії.

В ході слідства поліцейські встановили можливих постачальників фальсифікованої продукції, у тому числі з країн ЄС, США, Туреччини. Вони провели 15 обшуків на території Київської області та міста Києва, у результаті яких вилучили фальсифіковані лікарські засоби на десятки мільйонів гривень, гроші, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи, які містять відомості про вчинення злочинів.

Організатору і трьом учасникам угруповання повідомлено про підозру у фальсифікації лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Організатора та одного з фігурантів затримали. Ще одному учаснику угруповання суд визначив запобіжний захід – взяття під варту. Щодо інших – судові засідання тривають. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Національна поліція України провела обшуки у рамках кримінального провадження щодо зриву закупівлі понад 800 карет "швидкої допомоги".

Українські Національні Новини

Київ