posolstvo-ssha-poperedilo-pro-teroristichnu-zagrozu-v-nigeriyi

Посольство США попередило про терористичну загрозу в Нігерії

 • 8082 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Посольство США в Нігерії попереджає американских громадян про загрозу нападу радикального ісламістського угруповання "Боко харам" і осередку "Ісламської Держави" під час виборів в країні. Про це йдеться на сайті посольства, передає УНН.

"Спостерігається збільшення кількості пропагандистських відеороликів ІД, спеціально спрямованих на адресу Нігерії, і триваючих заворушень в штаті Борно і на північному сході", - відзначили в посольстві.

За словами дипломатів, "ІД" Західної Африки (ISWA) і "Боко Харам" раніше заявили, що планують зірвати майбутні президентські вибори 2019 року в країні за допомогою атак на нігерійську безпеку та інфраструктуру, а також місць масового скупчення людей, таких як ринки, готелі та торгові центри.

"Хоча у нас немає конкретної інформації про загрози посольству США або в самій Нігерії протягом сезону виборів, громадяни США в Нігерії повинні пам'ятати про необхідність регулярно дотримуватися запобіжних заходів", - підкреслили в посольстві.

Дипломати радять американським громадянам дотримуватися обережності під час прогулянок або водіння в нічний час доби, уникати демонстрацій, а так же бути пильними в громадських місцях, в тому числі в школах, лікарнях, державних установах, туристичних місцях і транспортних вузлах і носити при собі паспорт з нігерійської візою.

Нагадаємо, раніше радикальне ісламістське угруповання "Боко харам" повідомило про підготовлюваний масштабний напад на столицю Нігерії місто Абуджа.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Мінфін залучив 13,5 млрд грн від розміщень ОВДП

     • 11372 переглядiв

    Помічник держсекретаря США і друг України йде у відставку

     • 5561 переглядiв

    Нищука викликали у НАЗК для надання пояснень

     • 16043 переглядiв

    Під Львовом з Нацгвардією шукали зниклу 19-річну дівчину

     • 11151 переглядiв