ukenru
posol-yaponiyi-vidvidav-donbas-i-proinspektuvav-programu-dopomogi-tpo

Посол Японії відвідав Донбас і проінспектував програму допомоги ТПО

 • 9636 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. 12-13 листопада делегація посольства Японії в Україні на чолі з надзвичайним і повноважним послом Такаші Кураі відвідала схід України, щоб ознайомитися із програмами УВКБ ООН та ЮНІСЕФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на представництво Агентства у справах біженців ООН в Україні.

Мета візиту полягала в ознайомленні делегації на місцях з результатами та досягненнями у наданні гуманітарної допомоги в Україні з боку уряду Японії, зокрема програм УВКБ ООН та ЮНІСЕФ.

"Це моя друга поїздка до східних регіонів відтоді, як я почав працювати в Україні. Для мене важливо продовжувати відвідувати ці місця, щоб побачити ефективність проектів на власні очі, а також зіграти певну роль для підвищення рівня обізнаності міжнародної спільноти про ситуацію там, де страждають люди. Я радий зустрічі з людьми та керівництвом Донецької та Луганської областей", - сказав пан Такаші Кураі, посол Японії в Україні.

"Японія дуже послідовно надає важливу підтримку Україні та УВКБ ООН. Завдяки цій підтримці ми вирішуємо дві найважливіші потреби осіб, що постраждали від конфлікту на сході України: захист та ремонт пошкоджених будинків. Це дійсно суттєво змінює життя людей, які постійно живуть поруч із обстрілами та стикаються з іншими ризикам, пов'язаними з конфліктом", - сказав Пабло Матеу, представник УВКБ ООН в Україні.

Від початку конфлікту у 2014 році, уряд Японії послідовно надавав фінансову підтримку проектам, які впроваджує Агентство ООН у справах біженців для підтримки ТПО та постраждалих внаслідок конфлікту осіб у Донецькій та Луганській областях України. У 2019 році загальний обсяг фінансування, наданого урядом Японії УВКБ ООН та його НУО-партнерам, перевищив 4 мільйони доларів.

Завдяки цій підтримці цьогоріч Агентство ООН у справах біженців змогло відремонтувати будинки близько 400 родин у Донецькій та Луганській областях. Ще понад 350 осіб з особливими потребами отримали індивідуальну екстрену допомогу у формі готівки і змогли придбати найнеобхідніше, щоб підготуватися до зимового сезону, а також оплатити медичні послуги.

Загалом від початку конфлікту на сході України, уряд Японії виділив ЮНІСЕФ більше 8 млн. доларів США для підтримки дітей та їхніх родин. Це фінансування дозволило ЮНІСЕФ створити безпечне навчальне середовище для 200 тис. дітей, покращити доступ до питної води та санітарії для 1,5 мільйона осіб у зоні конфлікту та підтримати розвиток підлітків та молоді через навчання проектним і підприємницьким навичкам.

Нагадаємо, помічник Зеленського та іноземні посли відвідали район розведення сил на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство