ukenru
posol-ssha-uryad-ukrayini-i-privatniy-sektor-mayut-stimulyuvati-investitsiyi-v-silski-mistsevosti

Посол США: уряд України і приватний сектор мають стимулювати інвестиції в сільські місцевості

 • 12012 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Сільське господарство залишається найбільшим джерелом доходів і зростання для української економіки і важливою є підтримка українських сільських місцевостей, де на сьогоднішній день немає багато можливостей для працевлаштування. Про це розповіла під час брифінгу посол США в Україні Марі Йованович, передає УНН.

"Незважаючи на різноманітні виклики, сільське господарство в Україні сьогодні знаходить свої шляхи для зростання. І сільське господарство залишається найбільшим джерелом доходів і зростання для української економіки. Україна сьогодні вже є глобальним гравцем в агросфері і має величезний потенціал для свого зростання. Одного дня Україна може дійсно реалізувати потенціал і сьогодні ми мусимо підтримати українські сільські місцевості, які на сьогоднішній день мають небагато можливостей для робочих місць. І молоді люди, які зростають в сільській місцевості, сьогодні продовжують їхати у великі міста в пошуках найкращого майбутнього. Це сьогодні підриває багато сільських громад, залучаючи їх без цієї молодої крові, яку вони конче потребують, для того, щоб розвивати підприємницькі ініціативи та креативність", - сказала вона.

Також вона зазначила, що для того, щоб відповісти на цей виклик, "уряд України та приватний сектор мусять стимулювати інвестиції в сільські місцевості і надати їм можливості для того, щоб молоді люди там залишалися".

"Приватний сектор тут грає ключову роль. І ми ті, хто розуміє, наскільки потенціал агросектору України пов'язаний з технологічними іноваціями та зростанням високотехнологічних методів виробництва урожаю. Ми також знаємо про сильний потенціал українського сільського господарства в цілому. Для того, щоб ці мрії стали реальністю, ми сьогодні потребуємо більшої креативності іновацій. Ми потребуємо дослідити те, що сьогодні є для нас відкрито. Розглянути ті можливості і ті рішення, які можуть трансформувати ці місцевості, з величезним виграшем для багатьох, а не для декількох. Працюючи разом, ми можемо прискорити... економічне зростання, від якого вигоду матимуть всі українці", - додала вона.

Українські Національні Новини

Політика