poslu-gruziyi-vislovili-protest-cherez-znuschannya-nad-saakashvili-i-zaproponuvali-poyikhati-na-konsultatsiyi-do-tbilisi

Послу Грузії висловили протест через знущання над Саакашвілі і запропонували поїхати на консультації до Тбілісі

 • 645976 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі, якого викликав Президент Володимир Зеленський в МЗС через стан третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, висловили рішучий протест та запропонували залишити країну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею. Про це повідомляє Міністрство закордонних справ України, передає УНН.

Цитата

"На виконання доручення Президента України 4 липня до Міністерства закордонних справ України було викликано посла Грузії в Україні Георгія Закарашвілі, якому було висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України”, - йдеться у повідомленні.

Послу Грузії в Україні запропонували повернутися до Тбілісі для проведення консультацій зі своєю владою через стан Саакашвілі.

Українська сторона наголосила на готовності невідкладно обговорити питання перевезення Міхеіла Саакашвілі до України для лікування та догляду, зазначили в МЗС.

Доповнення

У свою чергу, голова політичної партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахіддзе заявив, що рішення президента Володимира Зеленського, який просить посла Грузії протягом 48 годин залишити Україну, є “образливим”.

«Крок Зеленського щодо Саакашвілі образливий, проте ми хочемо залишитися в режимі дружби з владою України, нехай навіть в односторонньому порядку, оскільки ця країна перебуває у стані війни», — заявив він на прес-конференції у вівторок.

Додамо

Про те, що посла викличуть до МЗС напередодні повідомляв президент України Володимир Зеленський. За його словами, Київ неодноразово закликав офіційний Тбілісі зупинити знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України.

Саакашвілі перебуває у лікарні з минулого року після того, як відмовлявся від їжі протягом 50 днів на знак протесту проти його затримання, яке, на думку правозахисних груп, є політично вмотивованим.

Група американських лікарів заявила, що Саакашвілі страждає від серйозних неврологічних, шлунково-кишкових та ортопедичних захворювань. Вони заявили, що погіршення його здоров'я сталося внаслідок "катувань" у в'язниці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Столтенберг залишитися на посаді Генсека НАТО ще на рік

     • 489074 переглядiв