ukenru
posli-yes-zatverdili-postanovu-schodo-nadannya-bezvizu-gruziyi

Посли ЄС затвердили постанову щодо надання “безвізу” Грузії

 • 7636 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Комітет постійних представників (COREPER) підтвердив від імені Ради ЄС домовленості з Європейським парламентом, досягнуті 13 грудня щодо лібералізації візового режиму для Грузії. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС, передає УНН.

В Раді ЄС наголосили, інституції Євросоюзу вважають, що вступ в силу лібералізації візового режиму для Грузії наступить після запуску нового “механізм призупинення”.

"Рада продемонструвала свою тверду прихильність безвізового режиму для громадян Грузії, беручи до уваги важку роботу в Грузії. Президія вважає, що шлях реформ є правильним... Затвердження "механізму призупинення" дозволив нам надати нового імпульсу в переговорах щодо лібералізації візового режиму з країнами, що відповідають всім критеріям. В той же час, це ("механізм призупинення" - ред.) допоможе гарантувати, що ці критерії будуть продовжувати виконуватися", - заявив Роберт Калиняк, який головує в ЄС.

Також зазначається, що тепер, коли угода була підтверджена Комітетом постійних представників від імені Ради, постанова буде представлена до Європейського Парламенту для голосування в першому читанні.

Як повідомляв УНН, в ЄС досягли згоди щодо надання “безвізу” Грузії 13 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу