ukenru
posli-g7-zanepokoyeni-mozhlivistyu-pidrivu-nezalezhnosti-tsentrbanku-na-tli-postanovi-radi-pro-nbu

Посли G7 занепокоєні можливістю підриву незалежності центрбанку на тлі постанови Ради про НБУ

 • 15335 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Підрив незалежності Національного банку вплине на українців, зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку зусиль українського уряду. Такої думки дійшли посли "Великої сімки", коментуючи проект постанови Верховної Ради про діяльність НБУ, передає УНН із посиланням на заяву послів.

"Посли країн G7 беруть до уваги проект постанови Верховної Ради про діяльність НБУ. Встановлення незалежності центрального банку було однією з найважливіших реформ, проведених українським урядом після Революції Гідності", - зазначили посли.

На думку дипломатів, НБУ допоміг досягти макрофінансової стабільності, вирішити важку банківську кризу та відновити довіру до банківського сектору, "затьмареного самоуправством та корупцією".

"Підрив незалежності НБУ вплине на українців, зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку зусиль українського уряду щодо побудови безпечної, успішної та демократичної країни", - сказано у заяві.

Зазначимо, нардеп від "Голосу", перший заступник голови фінансового комітету ВР Ярослав Железняк повідомив у Facebook цього тижня, що комітет підтримав проект постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія та рекомендував Раді прийняти документ.

Нагадаємо, раніше цього тижня Рада підтримала законопроект щодо захисту НБУ вкладників неплатоспроможних банків.

pic.twitter.com/vuhGzBK7B0

— G7AmbReformUA (@G7AmbReformUA) June 19, 2020

Українські Національні Новини

Політика