ukenru
posla-chekhiyi-viklikali-do-mzs-cherez-vidvidannya-predstavnikami-kirim-birligi-ofitsiynikh-zakhodiv

Посла Чехії викликали до МЗС через відвідання представниками "Кирим бірлігі" офіційних заходів

 • 17724 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. До Міністерства закордонних справ України викликали Посла Чеської Республіки в Україні у зв’язку з відвіданням 30 жовтня керівником псевдотатарської псевдокримськотатарської громадської організації "Кирим бірлігі" прийняття з нагоди Національного свята Чеської Республіки. Про це УНН повідомила речниця міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

"31 жовтня до МЗС України було запрошено Посла Чеської Республіки в Україні пана Радека Матулу. Чеському дипломату було висловлено рішучий протест у зв’язку із відвіданням 30 жовтня керівником псевдотатарської проросійської громадської організації "Кирим бірлігі" прийняття з нагоди Національного свята Чеської Республіки та подальших публікацій даної організації на власному сайті і мережі Facebook. Посол Чехії в Україні наголосив, що згадана інформація є фейковою та не відповідає дійсності", - повідомила речниця.

З її слів, дипломатом також було підкреслено, що представники "Кирим біргілі" не були запрошені на офіційну частину прийняття та не мали жодного контакту з Президентом Чеської Республіки.

"Пан Матула запевнив Українську сторону, що позиція Чеської Республіки стосовно анексії Криму та тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України залишається незмінною", - додала Зеленко.

Нагадаємо, цього тижня Посольство України у Чеській Республіці висловило рішучий протест у зв’язку із запрошенням на офіційні заходи, які відбувалися 28 жовтня ц.р. на Празькому Граді з нагоди державного свята Чеської Республіки, представників псевдокримськотатарської організації "Кирим бірлігі", підконтрольної російській окупаційній владі в Автономній Республіці Крим.

Пізніше прокуратура АР Крим повідомила, що доручила СБУ встановити осіб, які поїхали до Чехії представляти Крим.

Українські Національні Новини

Політика