poshkodzhennya-ukrayinskikh-muzeyiv-pid-chas-nichnoyi-raketnoyi-ataki-rf-minkult-zvernetsya-do-yunesko

Пошкодження українських музеїв під час нічної ракетної атаки рф: Мінкульт звернеться до ЮНЕСКО

 • 511019 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Сьогодні вночі окупанти знову атакували Одесу та Миколаїв. У результаті - в Одесі пошкоджені будівлі низки музеїв та повністю знищено щонайменше одну пам‘ятку в Миколаєві. Мінкульт звернеться до ЮНЕСКО з описом пошкоджень. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні вночі окупанти знову атакували Одесу та Миколаїв. У результаті - в Одесі пошкоджені будівлі низки музеїв та повністю знищено щонайменше одну пам‘ятку в Миколаєві”, - зазначив Ткаченко.

Деталі

Є інформація про пошкодження кількох музеїв після ракетного удару. Будівля Одеського літературного музею відзначена пошкодженням, так само в Одеському археологічному музеї зазнані збитки у вигляді пошкоджених вікон та дверей. Найбільш трагічна ситуація в Миколаївському обласному центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи, де після ракетного удару було повністю зруйновано будівлю, що мала велике історичне значення як пам'ятка архітектури місцевого значення.

“Внаслідок російських обстрілів страждає об‘єкт Всесвітньої спадщини - історичний центр Одеси з портовою частиною. Готуємо лист на ЮНЕСКО з описом пошкоджень. Агонія країни-терориста та можливість досі виробляти озброєння в обхід санкцій дає росії можливість думати, що вона залишиться безкарною”, - повідомляє Ткаченко.

Він також проінформував, що МКІП вже почало роботу з міжнародними партнерами щодо першочергових заходів консервації пошкоджених пам'яток.

Нагадаємо

Внаслідок російської атаки на Миколаїв у ніч на четвер, попередньо, загинула одна людина.

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, відомо вже про 19 постраждалих через нічну атаку, серед них дитина, яку госпіталізували.

Є руйнування у триповерховому будинку та інші пошкодження. 

Також Мер Одеси Геннадій Труханов показав у відео зруйновані в результаті російської атаки дитячі ясла і заявив, що під завалами шукають людину. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі