ukenru
posadovtsya-upravlinnya-yustitsiyi-suditimut-za-khabarnitstvo-na-kiyivschini

Посадовця управління юстиції судитимуть за хабарництво на Київщині

 • 6586 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Прокуратура направила до суду справу посадовця управління юстиції за хабарництво на Київщині. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Установлено, що державний виконавець відділу ДВС одного з районних управлінь юстиції в Київській області, у вересні поточного року, з метою отримання неправомірної вигоди для себе вимагав грошові кошти у сумі 2500 доларів США з фізичної особи за зняття арешту з будинку.

Так, під час отримання другої половини грошових коштів в сумі 500 доларів США, державний виконавець пред’явив та зачитав вголос завідомо підроблений документ, а саме рішення суду, яким знято з арешту все майно боржника.

Завдяки вказаному рішенню суду службовець планував зняти арешт з майна, однак враховуючи, що був затриманий безпосередньо після отримання другої половини грошових коштів, виконати в повному обсязі свій злочинний намір не зміг по незалежним від нього причинам.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП