ukenru
posadovtsya-suditimut-za-privlasnennya-mayna-u-dnipri

Посадовця судитимуть за привласнення майна у Дніпрі

 • 9398 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У Дніпрі посадовця судитимуть за продаж майна вартістю 10,5 млн грн за 158 тис. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі Дніпропетровської області.

Правоохоронці встановили причетність 39-річного екс-заступника голови УЗЕ до незаконного продажу нерухомості. Вартість майна він зменшив у 60 разів. Кримінальне провадження скеровано до суду, на майно обвинуваченого накладено арешт.

За цим фактом слідчим управлінням поліції області було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Майновий комплекс, що був у власності підприємства, посадовець продав за 158 тисяч гривень. Проте, відповідно до висновку експерта його реальна вартість становить понад 10,5 мільйонів гривень.

У жовтні слідчі обласної поліції повідомили екс-посадовцю про підозру. Наразі кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Санкція статті, що йому інкримінують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

З метою повного відшкодування завданих збитків, на майно колишнього першого заступника голови правління товариства накладено арешт на суму понад 11 мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП