ukenru
posadovtsya-odniyeyi-z-rda-zaporizhzhya-zapidozrili-v-roztrati-derzhkoshtiv

Посадовця однієї з РДА Запоріжжя запідозрили в розтраті держкоштів

 • 8619 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. В Запорізькій області заступника голови райдержадміністрації підозрюють у розтраті понад півмільйона бюджетних коштів. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції України.

Запорізькі правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на оплату послуг з благоустрою району.

За фактом зловживання владою або службовим становищем слідчим відділом обласної поліції було відкрито кримінальне провадження.

Поліцейські встановили, що між районною державною адміністрацією Запоріжжя та комерційною структурою був укладений договір на прибирання сміття протягом червня-грудня 2016 року. Вартість даних робіт склала понад 1,2 мільйона гривень.

Щоб одержати на свої рахунки гроші, підприємство надіслало до РДА акти виконаних робіт. Проте до офіційних документів заздалегідь внесли фіктивні відомості про надані послуги. Зокрема, включили додаткові витрати на прибирання сміття. В наслідок цього вартість наданих товариством послуг збільшилась на суму понад 616 тисяч гривень, а об’єми виконаних робіт зменшились.

Незважаючи на недостовірність інформації в актах, заступник голови однієї з РДА Запоріжжя підписав документи, а підприємство на підставі них одержало на свої рахунки понад 1,2 мільйона гривень.

Наразі заступникові голови РДА повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади.

Як повідомляв УНН, топ-менеджмент "Укрхімтрансаміаку" викрили на привласненні понад 130 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП