ukenru
porushennya-na-viborakh-u-donetskiy-oblasti-politsiya-zareyestruvala-ponad-600-povidomlen

Порушення на виборах: у Донецькій області поліція зареєструвала понад 600 повідомлень

 • 8917 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Упродовж виборчої кампанії поліція Донецької області зареєструвала понад 600 повідомлень, пов'язаних з порушенням виборчого процесу. Про це повідомили у відділі комунікації обласного управління поліції, передає УНН.

Так, за час виборчої кампанії поліція області зареєструвала більш ніж 600 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

"За 33 фактами розпочато кримінальні провадження, одне з них, щодо нападу на агітаторів одного з кандидатів у президенти України, наразі скеровано до суду. По області відкрито низку кримінальних проваджень за фактами фальсифікації виборів, разом з тим, у найбільшому місті регіону, Маріуполі, фактів фальсифікації не зареєстровано", - зазначив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу щодо підсумків роботи під час виборів президента.

Він додав, що повідомлення про порушення продовжують надходити до поліції. Так, вчора у Волноваському та Добропільському районах було відкрито два кримінальні провадження за ст. 158 КК України - фальсифікація виборчих документів.

За фактом підкупу виборців у Донецькій області було відкрито три провадження. Наразі одне закрито за відсутністю складу злочину, а стосовно інших двох триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше порушень виборчого законодавства у день виборів зафіксовано у Дніпропетровській області

За даними поліції, типовим порушенням під час виборів президента були спроби винесення та пошкодження бюлетенів.

"Зокрема такі факти та спроба вкидання бюлетенів зафіксовані в Торецьку. За усіма проводиться досудове розслідування", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній із дільниць виборець намагався з’їсти бюлетень

Крім того, за фактом побиття члена виборчої комісії у Великій Новосілці відкрито кримінальне провадження за ст. 125 КК України - умисне легке тілесне ушкодження. Наразі проводяться першочергові слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейська, яку побили на виборчій дільниці, перебуває у лікарні

Також поліція розслідує 5 кримінальних проваджень за фактами завідомо неправдивих повідомлень про замінування (ст. 259 ККУ).

За фактами виборчих порушень складено 14 адміністративних протоколів.

Як повідомляв УНН, у Раді Європи вважають, що вибори президента України 31 березня пройшли гладко, у той же час підкресливши надлишок технічних кандидатів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП