ukenru
poroshenko-zrobiv-zayavu-schodo-rosiyskogo-vtruchannya-v-ukrayinski-vibori

Порошенко зробив заяву щодо російського втручання в українські вибори

 • 10387 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко застерігає від небезпеки популізму для Європи і України та наголошує, що Росія впливає на виборчі процеси, які відбуваються в європейських країнах та в Україні у 2019 році. На цьому він наголосив в інтерв’ю Bloomberg в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає УНН.

“Є російський вплив на вибори, коли Росія використовує демократичні інструменти для впливу на демократичні країни. Ми вживаємо заходів для мінімізації та зупинки російського впливу. Знаєте, що є найкращим рішенням? Відповідальне голосування людей”, — сказав Порошенко .

Президент зауважив, що Європа продемонструвала відповідальне голосування громадян в 2016 та 2017 роках. “Всі говорили, що у Франції, Німеччині переможуть популісти. Сподіваємось, що цього не відбудеться в багатьох європейських країнах, не відбудеться в Україні та під час виборів до Європейського парламенту”, — зазначив Президент.

“Небезпека популізму надзвичайно висока в Європі, а також в Україні, яка є частиною Європи. В нас є безвідповідальні політики, які тільки обіцяють”, — додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму зустрівся з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. Говорили про реалізацію ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, а також про запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні.

Українські Національні Новини

Політика