ukenru
poroshenko-zapevniv-scho-zakon-pro-antikoruptsiyniy-sud-buv-ne-dlya-mvf

Порошенко запевнив, що закон про Антикорупційний суд був не для МВФ

 • 10212 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Закон про Вищий антикорупційний суд, ухвалений напередодні, - не для Міжнародного валютного фонду, не для Ради Європи, дорадчим органом якої є Венеційська комісія, не для ЄС чи США, а для забезпечення ефективної прозорої боротьби з корупцією. Про це Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США заявив, що МВФ має визначитися щодо прийнятності закону про Антикорупційний суд

"Закон про Антикорупційний суд ухвалюється не для МВФ, не для Ради Європи, не для ЄС чи Америки. Антикорупційний суд створюється для України, щоб забезпечити ефективну прозору боротьбу з корупцією, щоб створити незалежну установу, яка стане частиною реформованої судової системи", - зазначив Президент.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада ухвалила президентський закон про Антикорупційний суд, на чому наполягав МВФ зокрема. У Венеційській комісії привітали ухвалення закону та заявили про його відповідність рекомендаціям "Венеціанки".

ЗМІ після ухвалення закону писали, що ще ще не ясно, чи він витримає екзамен МВФ. У МВФ заявили, що проведуть аналіз прийнятого закону.

Українські Національні Новини

Політика