ukenru
poroshenko-zaklikav-izrayil-spriyati-zvilnennyu-ukrayinskikh-moryakiv

Порошенко закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків

 • 9433 переглядiв

КИЇВ, 21 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко провів переговори з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном. У ході зустрічі було обговорено широке коло питань двостороннього порядку денного та шляхів подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем. Про це УНН повідомилим у прес-службі Президента.

Окрему увагу було приділено актуальним питанням міжнародного порядку денного, зокрема тематиці врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії.

Сторони відзначили важливість посилення політичних контактів між двома державами на найвищому рівні та висловились за збереження високої динаміки двосторонніх візитів у майбутньому.

Також співрозмовники високо відзначили угоду про зону вільної торгівлі, яку сьогодні ввечері буде підписано між Україною та Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, чого чекати від угоди про ЗВТ України та Ізраїлю

Президент України закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час віроломного акту агресії в Керченській протоці.

Глава Української держави запросив Президента Ізраїлю Реувена Рівліна здійснити візит до України у 2019 році.

Нагадаємо, заступник посла Держави Ізраїль в Україні Еміль Бен Нафталі раніше заявив, що Президент України Петро Порошенко 21 січня відвідає Ізраїль для підписання угоди про зону вільної торгівлі.

За його словами, в першу чергу Україна буде експортувати до Ізраїлю пшеницю і аграрні продукти, олію, а також метали і інші товари для промисловості.

Українські Національні Новини

Політика