ukenru
poroshenko-vistupatime-na-genasambleyi-oon-26-veresnya

Порошенко виступатиме на Генасамблеї ООН 26 вересня

 • 11556 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Наприкінці наступного місяця, 26 вересня, Президент України Петро Порошенко виступатиме в Генеральній асамблеї ООН. Про це під час брифінгу повідомив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, передає кореспондент УНН.

"26 числа наш Президент виступатиме на Генеральній асамблеї, одразу після обідньої перерви. Зрозуміло, що виступ буде стосуватись не лише питань чисто ООНівських, а тих, які цікавлять Україну. І в першу чергу, я думаю, що буде наголошено те, на чому Президент наголошує постійно, майже кожного дня - що ми будемо продовжувати наполегливо вимагати, боротися за ухвалення рішення щодо розгортання на Донбасі миротворчої операції під мандатом ООН", - повідомив Єльченко.

Також український дипломат повідомив, що під час цієї сесії Україна буде наполягати на ухваленні спеціальної декларації ООН щодо Голодомору.

"Крім цього, я думаю, Президент обов'язково згадає тему Голодомору, оскільки цього року виповнюєтьс 87 років з цієї трагедії, і ми будемо пробувати підготувати і схвалити під час цієї сесії спеціальну декларацію Генасамблеї ООН, присвячену цій темі", - додав він.

Нагадаємо, Україна готує "неприємні сюрпризи" для РФ до засідання Генасамблеї ООН.

Українські Національні Новини

Політика