ukenru
poroshenko-vikoristovuvav-sotsviplati-dlya-peredviborchoyi-agitatsiyi-opora

Порошенко використовував соцвиплати для передвиборчої агітації - ОПОРА

 • 13136 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Кандидат в президенти України і чинний Глава держави Петро Порошенко використовував соціальні виплати для передвиборчої агітації. Про це повідомила громадянська мережа ОПОРА у своєму звіті, передає УНН.

"Найчастіше проблеми з чітким розмежуванням звичайної діяльності органів влади різних рівнів та агітаційної кампанії стосувалися кандидата на пост президента України Петра Порошенка... Практика проведення передвиборної агітації кандидатом на пост президента України Петра Порошенка включала достатньо широкий перелік інцидентів із ознаками зловживання адміністративними ресурсами на виборах", - розповіли в організації.

Як пояснили в організації, основними видами зловживання адміністративними ресурсами на користь Порошенка стали використання соціальних виплат та бюджетних програм у передвиборній агітації, поєднання передвиборної агітації та офіційних заходів у межах засідань рад регіонального розвитку, використання сайтів райдержадміністрацій та залучення посадових осіб місцевих органів влади до де-факто агітаційної активності.

Так, протягом березня 2019 року чинний Президент України Петро Порошенко провів засідання Рад регіонального розвитку в Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Полтавській, Закарпатській, Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Донецькій областях. Під час цих заходів у березні 2019 року була зафіксована пряма агітація на користь чинного голови держави.

При цьому в ОПОРІ додали, що зловживання адміністративним ресурсами у виборчому процесі спостерігачі фіксували й у інших кандидатів, втім як правило вони були поодинокими.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 29 березня, закінчується передвиборча агітація перед першим туром виборів президента України 2019 року.

В Україні з початку передвиборчої кампанії 25 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Українські Національні Новини

Політика