ukenru
poroshenko-u-davosi-obgovoriv-mekhanizmi-priyednannya-ukrayini-do-energetichnogo-soyuzu-yes

Порошенко у Давосі обговорив механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС

 • 10736 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН.  Україна віддана подальшому реформуванню енергетичної галузі відповідно до своїх зобов’язань у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час зустріч з віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем у рамках участі у 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає УНН.

Глава держави у Twitter повідомив, що подякував ЄС та особисто Єврокомісару за незмінну підтримку України на шляху впровадження реформ в енергетичній сфері та зміцнення енергетичної незалежності.

"Україна віддана подальшому реформуванню енергетичної галузі відповідно до зобов’язань у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС", - додав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заявив, що Україна та Ізраїль готові до завершення переговорів про укладення ЗВТ

У прес-службі АП відзначили, що співрозмовники також висловили задоволення у зв’язку із завершенням роботи, необхідної для запуску Фонду енергоефективності України, до якого ЄС має намір внести 100 млн євро.

"Сторони обговорили шляхи подальшої інтеграції енергетичного ринку України до ринку ЄС, а також можливі механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня Президент України Петро Порошенко прибув до Швейцарії, де візьме участь у 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Українські Національні Новини

Політика