ukenru
poroshenko-spodivayus-na-zbilshennya-dopomogi-z-boku-yes-dlya-pidtrimki-donbasu-ta-ukrayinskogo-priazovya

Порошенко: сподіваюсь на збільшення допомоги з боку ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я

 • 8550 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністрами закордонних справ Литовської Республіки та Республіки Польща. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Петро Порошенко висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської Комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я, які страждають від триваючої російської агресії. У цьому контексті глава держави високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону", - йдеться у повідомленні.

Було обговорено ситуацію в Азовському та Чорному морі та існуючі загрози з боку Росії з урахуванням вчиненого у листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко в Ізраїлі підпише договір про ЗВТ

На зустрічі було відзначено необхідність посилення консолідованого міжнародного тиску на Росію з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів та забезпечення свободи мореплавства в Азовському і Чорному морі.

Президент України подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників України за активне просування питання про запровадження нового "Азовського пакету" санкцій ЄС проти Росії.

Нагадаємо, Україна після подолання негласного ембарго вже отримує від країн-партнерів комплектуючі для ракет.

Українські Національні Новини

Політика