ukenru
poroshenko-skhvaliv-vidpravku-viyskovikh-do-misiyi-oon-u-mali

Порошенко схвалив відправку військових до місії ООН у Малі

 • 10212 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко схвалив відправку до 20 військовослужбовців зі складу Збройних сил України до багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації у Малі. Про це йдеться в указі Президента №6/2019 від 9 січня 2019 року, передає УНН.

"На підставі пропозиції РНБО України та відповідно до Закону України "Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки" поcтановляю направити для участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі національний персонал (з числа військовослужбовців Збройних сил України) чисельністю до 20 осіб", - йдеться у тексті указу.

Як зазначається, рішення ухвалено, ураховуючи резолюції РБ ООН № 2100 від 25 квітня 2013 року та № 2423 від 28 червня 2018 року, звернення Секретаріату ООН щодо участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі, вважаючи, що направлення національного персоналу для участі України в місії ООН зі стабілізації у Малі сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки та відповідає національним інтересам держави.

Кабінету міністрів України доручено вжити заходів для забезпечення виконання рішення.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Радбез ООН ухвалив резолюцію, покликану поліпшити контроль за роботою миротворців.

Українські Національні Новини

Політика