ukenru
poroshenko-rozpoviv-pro-lyubov-do-vishivanki-u-rodini

Порошенко розповів про любов до вишиванки у родині

 • 11666 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко розповів, що прабабуся його дружини Марини передала любов до національного вбрання доньці, а перша леді їх донькам - Саші і Жені. Про це Глава держави написав у Twitter, передає УНН.

"Споконвіку в українських родинах майстерність вишивання сорочок передавалася від матері до доньки, що символізувало єдність поколінь. Так і прабабуся Марини Катерина Нікіфорівна передала любов до національного вбрання доньці Ганні Тимофіївні, а Марина своїм донькам - Саші і Жені", - заявив Порошенко.

Нехай і надалі вишита сорочка залишається символом чистоти, символом роду та любові до своєї землі, своєї Батьківщини, зазначив Президент, привітавши з Днем вишиванки.

Нагадаємо, День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня, тож цього року припав на 17 травня.

Свято бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці.

Споконвіку в українських родинах майстерність вишивання сорочок передавалася від матері до доньки, що символізувало єдність поколінь.

Так і прабабуся Марини Катерина Нікіфорівна передала любов до національного вбрання доньці Ганні Тимофіївні, а Марина своїм донькам - Саші і Жені pic.twitter.com/H8exL22vey

— Петро Порошенко (@poroshenko) 17 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Суспільство