ukenru
poroshenko-rozpoviv-koli-zapratsyuye-zakon-pro-osobliviy-poryadok-samovryaduvannya-na-donbasi

Президент розповів, коли запрацює закон про особливий порядок самоврядування на Донбасі

 • 8975 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Без виведення російських військ з окупованої української території закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі так і не запрацює. Про це під час щорічного послання заявив Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді України, передає кореспондент УНН.

"Має бути продемонстрований реальний прогрес у врегулюванні, головним індикатором якого є узгодження параметрів розгортання на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН. Про це я буду говорити наступного тижня під час візиту і виступу на Генеральній асамблеї ООН. Обов’язково з її виходом на україно-російський кордон. Це дозволить створити умови для виконання частини мінських домовленостей, включно з виведенням російських військ з окупованої української території. Якщо цього не станеться, закон про особливий порядок місцевого самоврядування так і не запрацює", - підкреслив Порошенко.

Президент додав, що завдяки мінським домовленостям вдалося зупинити активну фазу війни і досягти режиму санкцій.

"Головне – виграти час і для розбудови армії, і для переходу від мобілізації до контрактного комплектування", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, Президент заявив, що тактичним завданням Кремля є зняття санкцій у січні наступного року.

Українські Національні Новини

Політика