ukenru
poroshenko-rozpochav-vizit-do-stambula-dlya-otrimannya-tomosu

Порошенко розпочав візит до Стамбула для отримання Томосу

 • 14076 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком прибула до Стамбула отримувати Томос Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України. Про це Глава держави написав у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Їдемо до Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія зі словами щирої вдячності від всього українського народу за історичне рішення про надання Томосу Автокефальній Помісній Православній Церкві України", - написав Президент.

За його словами, це велика честь - разом з новообраним предстоятелем Православної Церкви України, митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм відбути до Стамбула, де завтра відбудеться довгоочікувана подія.

Як зазначив посол України в Туреччині Андрій Сибіга, "історичний візит Порошенка до Стамбулу розпочався".

Як повідомляв УНН, Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Історичний візит @poroshenko до Стамбулу розпочався / Historic visit of @poroshenko to Istanbul has begun pic.twitter.com/bV7zntT3bF

— Andrii Sybiha

Українські Національні Новини

Політика