ukenru
poroshenko-rosiya-pragne-povernuti-ukrayinu-u-radyanskiy-soyuz

Порошенко: Росія прагне повернути Україну у Радянський Союз

 • 10949 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Росія прагне дестабілізувати Україну і повернути її у Радянський Союз. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Він (Путін - ред.) хоче повернути Радянський Союз. Він відповів в інтерв’ю на питання, що є найбільшою катастрофою 20 століття - не Друга світова війна, не Хіросіма, не Чорнобиль, а розпад СРСР. Це його мислення", - заявив Президент в інтерв’ю CBS News на запитання, чого Володимир Путін прагне досягнути в Україні і чи хоче слабкої країни на кордоні Росії.

За словами Порошенка, російський президент прагне відвоювати Україну: "Так, відвоювати. І повернути СРСР або Російську імперію. Як вам зручніше".

"Росія хоче дестабілізувати Україну. Вони прагнуть дискредитувати досягнення Революції гідності, які ми мали останні 4 роки", - відповів Порошенко на запитання, навіщо Росія грає цю гру.

Він додав, що це звучить як "нова холодна війна". Однак, за словами Президента, Україна зараз є "лінією фронту холодної війни". "Але ми маємо гарячу війну зараз", - наголосив Президент.

Нагадаємо, Порошенко збирається обговорити поведінку Кремля з Меркель і Макроном.

Українські Національні Новини

Політика