ukenru
poroshenko-privitav-rishennya-senatu-ssha-schodo-viznannya-golodomoru-genotsidom

Порошенко привітав рішення Сенату США щодо визнання Голодомору геноцидом

 • 7711 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Ухвала Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу стало ще одним вагомим результатом посилення українсько-американського стратегічного партнерства. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в Twitter, передає кореспондент УНН.

"Вітаю ухвалу Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, 4 жовтня Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу. В американському посольстві в Україні зазначили, що резолюція засуджує зокрем систематичні порушення прав людини – права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу, висловлює співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії.

Вітаю ухвалу Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства. pic.twitter.com/drfQNRM5ca

— Петро Порошенко (@poroshenko) 4 октября 2018 г.

Українські Національні Новини

Політика