ukenru
poroshenko-postupki-kremlyu-bez-vidnovlennya-tsilisnisti-ukrayini-ye-prograshem-avtoritarniy-aziopi

Порошенко застеріг, що поступки Кремлю можуть обернутися програшем авторитарній Азіопі

 • 10853 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Будь-які поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України є програшем демократичної Європи авторитарній Азіопі. Про це під час щорічного послання заявив Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді України, передає кореспондент УНН.

"Ми переконуємо світ, що будь-які поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України – це поразка міжнародного права, це програш демократичної Європи авторитарній Азіопі. А тим часом у нас самих всю країну обтикано біг-бордами із закликом до "компромісу" з агресором", - заявив Порошенко.

Президент додав, що "мир" – це красива й приваблива обгортка, в яку можна покласти все, що завгодно.

"Тож будьмо пильними. Не забуваймо, що ворог сюди прийшов не по Крим, і не по Донбас, а по всю Україну", - резюмував Порошенко.

Також він розкритикував першу реакцію світу на окупацію Криму.

"Перша реакція світу на окупацію Криму виявилася напрочуд млявою та беззубою. Та навіть тепер – після тисяч спричинених Росією жертв на Донбасі, після MH17, після Сирії, після Солсбері – на Заході чимало охочих зазирнути Путіну в душу, чи ще не знаю куди", - вказав Порошенко.

Також він додав, що "глибоко помиляється той, хто думає, ніби російська агресія забезпечує нам автоматичну підтримку на Заході".

"За підтримку треба боротися щодня. І за ці роки нам вдалося не просто створити і зберегти потужну трансатлантичну коаліцію на підтримку України, а й значно розширити її", - зауважив Президент.

Нагадаємо, Порошенко запланував глибшу інтеграцію України з ЄС на наступний рік.

Українські Національні Новини

Політика