ukenru
poroshenko-poradiv-adeptam-kremlya-skhoditi-v-ptsu-i-pokayatisya

Порошенко порадив адептам Кремля сходити в ПЦУ і покаятися

 • 9739 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко порадив незадоволеним з приводу отримання Томосу сходити в нову Православну церкву України (ПЦУ) і покаятися. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час богослужіння у Луцьку, передає кореспондент УНН.

"Хтось дуже не задоволений, що ми маємо Томос, комусь не подобаються наші подячні молитви, хтось шукає в цьому Томосі відсутність автокефалії. Не знайдете і не слухайте ваших інструкцій з Москви – вони точно до добра не доведуть… Моя порада – сходіть до Православної церкви України, покайтеся, сходіть на сповідь, причастіться – воно точно попустить, і буде легше вам. І якщо вам дійсно щось не так, коли ви ходите до церкви, де службу божу починають з молитви про Кирила, то не ходіть туди", - зазначив голова держави.

За його словами, держава гарантує забезпечення вибору кожного парафіянина стосовно того, до якої церкви йому ходити.

При цьому він додав, що церква має бути відділена від держави, особливо від іноземної держави, коли церква отримує "інструкції" з іншої держави, яка намагається створити в Україні 5-ту колону.

Нагадаємо, близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату до Православної Церкви України.

За результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика