ukenru
poroshenko-podyakuvav-dudi-pislya-rishennya-ks-polschi-pro-antibanderivskiy-zakon

Порошенко подякував Дуді після рішення КС Польщі про "антибандерівський закон"

 • 7314 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко після визнання неконституційними у Польщі термінів "українські націоналісти" і "Східна Малопольща" у законі про Інститут нацпам'яті країни подякував польскому колезі Анджею Дуді за ініціювання розгляду у конституційному трибуналі Польщі цього питання. Про це Глава держави повідомив у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Конституційний трибунал Польщі визнав неконституційними терміни "українські націоналісти" і "Східна Малопольща" в Законі про Інститут нацпам'яті. Дякую Президенту Польщі Анджею Дуді за ініціювання провадження, і вітаю рішення Трибуналу. Працюємо далі на зміцнення українсько-польського партнерства", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, Конституційний суд Польщі визнав поправку про українських націоналістів до закону про ІНП неконституційною.

6 лютого 2018 року президент Польщі Дуда підписав оновлений закон про Інститут національної пам'яті. 14 лютого він направив новий закон на розгляд до Конституційного суду.

Прийняті парламентом Польщі зміни в закон про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика