poroshenko-obgovoriv-z-prezidentom-slovachchini-pidvischennya-tranzitnoyi-roli-ukrayini

Порошенко обговорив з президентом Словаччини підвищення транзитної ролі України

 • 6789 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У рамках візиту до Нью-Йорка Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. Були обговорені актуальні питання двостороннього та багатостороннього порядку денного, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби АП.

Так, повідомляється, що співрозмовники позитивно оцінили збереження тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами. Було відзначено важливість проведення чергового засідання двосторонньої українсько-словацької міжурядової комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва ближчим часом. Йшлося також про посилення прикордонного співробітництва, а також підвищення транзитної ролі України.

У контексті головування Словаччини в ОБСЄ у 2019 році Президенти двох країн приділили увагу шляхам посилення ролі цієї організації у моніторингу дотримання прав людини на окупованих територіях України та процесі звільнення українських політичних в’язнів Кремля.

Обговорювалась також співпраця України та Словаччини на євроінтеграційному напрямі та у рамках міжнародних організацій.

Як повідомляв УНН, Президент Петро Порошенко прибув з візитом до Сполучених Штатів Америки, де візьме участь у 73-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові кримчанин виявив у своєму автомобілі гранату

     • 9229 переглядiв

    Порошенко у Нью-Йорку закликав ЄС посилити тиск на Росію

     • 6523 переглядiв

    У "Нафтогазі" пояснили, звідки у них гроші на премії

     • 11158 переглядiв

    У США анонсували санкції проти 12 російських компаній

     • 11636 переглядiв