ukenru
poroshenko-obgovoriv-z-gensekom-oon-rozgortannya-mirotvortsiv-na-donbasi

Порошенко обговорив з Генсеком ООН розгортання миротворців на Донбасі

 • 9168 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко обговорив з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на окупованому Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Під час зустрічі співрозмовники детально обговорили останній розвиток подій на Донбасі та перспективи подальшого залучення ООН до врегулювання ситуації, зокрема шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на окупованому Донбасі", - повідомили в АП.

Окрему увагу, як зазначається, було акцентовано на "агресивні дії російської сторони в районі Азовського моря та Керченської протоки".

Сторони домовилися координувати зусилля з метою якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів з російських тюрем, додали в АП.

Своєю чергою у прес-службі Генсека ООН підтвердили, що Гутерреш обговорив з Порошенком "останні події, що стосуються конфлікту на cході України, а також обмінялися думками з питань, що стосуються прав людини".

"Генеральний секретар висловив вдячність за співпрацю між Україною та ООН та підкреслив прихильність ООН суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України", - додали у прес-службі Генсека ООН.

Нагадаємо, Президент Порошенко передав Генсеку ООН ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією. Документ, як зазначили в АП, буде розповсюджено як офіційний документ Генасамблеї і Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Політика