ukenru
poroshenko-obgovoriv-z-gendirektorom-energetichnoyi-grupi-engie-modernizatsiyu-gts-ukrayini

Порошенко обговорив з гендиректором Engie модернізацію ГТС України

 • 8104 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент України Петро Порошенко обговорив з генеральним директором французької енергетичної групи ENGIE Ізабель Кошер модернізацію газових сховищ і газотранспортних систем. Про це повідомляє прес-служба АП, передає УНН.

Під час зустрічі, як зазначається, П.Порошенко відзначив плідний розвиток політичного діалогу між Україною та Францією, який ефективно сприяє активізації двосторонньої економічної та інвестиційної співпраці.

Президент висловив задоволення рівнем співпраці України з групою ENGIE, яка на сьогодні є найбільшим європейським постачальником газу для українських споживачів.

"Під час зустрічі були обговорені перспективи участі французької сторони у проектах щодо модернізації газових сховищ та ГТС України, а також у роботі щодо будівництва об’єктів сонячної енергетики", - сказано у повідомленні.

П.Порошенко висловив сподівання, що подальше співробітництво з ENGIE сприятиме посиленню енергетичної безпеки України, транзитного потенціалу, а також співпраці між Україною та Францією у боротьбі зі зміною клімату та збереження навколишнього середовища.

Генеральний директор ENGIE підтвердила зацікавленість брати участь у Національній інвестиційній раді.

Як повідомляв УНН, голова правління "Нафтогазу" заявив, що до кінця 2020 року Україна може стати експортером газу.

Українські Національні Новини

Політика