ukenru
poroshenko-obgovorit-u-davosi-potuzhni-investitsiyi-v-ukrayinu

Порошенко обговорить у Давосі інвестиції в Україну

 • 10038 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко має намір поїхати на Всесвітній економічний форум у Давос, щоб поговорити про прихід в Україну великих інвестицій і пришвидшення економічного розвитку країни. Про це він заявив під час урочистих заходів з нагоди Дня соборності в Києві, передає кореспондент УНН.

"ЄС уже став найбільшим торговельним партнером України, на черзі - прихід потужних інвестицій, пришвидшення темпів розвитку нашої економіки, і про це вже завтра говоритиму в Давосі на зустрічі з керівниками держав та великих світових компаній", - зазначив голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Trumpless: чого чекати від форуму в Давосі-2019

За його словами, рівень росту ВВП за підсумками минулого року склав 3,4%, що є найвищим показником за останні 7 років. У той же час, інфляція скоротилась до 9,8%, що є найнижчим показником за останні 5 років.

При цьому він додав, що Україна і надалі працює над розширенням зони вільної торгівлі з ЄС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для України пріоритетними темами на всесвітньому економічному форумі в Давосі будуть питання Керченської протоки, Донбасу та звільнення українських політв’язнів і військовополонених.

Українські Національні Новини

Політика