ukenru
poroshenko-ne-maye-sumnivu-scho-vr-sogodni-priyme-zakon-pro-antikoruptsiyniy-sud

Порошенко не має сумніву, що ВР сьогодні прийме закон про Антикорупційний суд

 • 7424 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко не має сумніву, що сьогодні Верховна Рада прийме законопроект про Антикорупційний суд. Про це він заявив під час виступу у ВР, передає УНН.

"Я не маю жодного сумніву, що сьогодні Верховна Рада України продемонструє відповідальність і спроможність в прийнятті законопроекту про Антикорупційний суд", - заявив Порошенко.

Також Президент заявив, що варіант законопроекту, запропонований комітетом, відповідає рекомендаціям Венеційської комісії та українському законодавству.

"Я хочу наголосити, що той варіант, який запропонований комітетом, повністю відповідає рекомендаціям Венеційській комісії і повністю відповідає законодавству України", - зазначив він.

"Сьогодні голосування за Антикорупційний суд є лакмусовий папірець для кожного народного депутата. Сьогодні ми завершуємо створення ефективної, прозорої, антикорупційної інфраструктури", - зазначив Президент.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій анонсував нараду у ВР перед голосуванням щодо Антикорупційного суду. Голосування очікується у Раді з 11:30 до 12:00.

Народний депутат Леонід Ємець заявив, що право вето для міжнародних експертів, що стало каменем спотикання у переговорах з міжнародними партнерами, у тому числі з МВФ, щодо кандидатур на посаду судді Антикорупційного суду у відповідному законопроекті зберігається. 

Українські Національні Новини

Політика