ukenru
poroshenko-nazvav-kilkist-poleglikh-za-nezalezhnist-ukrayinskikh-biytsiv

Порошенко назвав кількість полеглих за незалежність українських бійців

 • 10541 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Україна тепер може вільно закріпити в Конституції свій європейський і євроатлантичний вибір, а за незалежність країни віддали життя 2911 українських бійців. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи концерті Мирослава Скорика у Львівській філармонії, передав кореспондент УНН.

"Ми з вами заплатили дуже високу ціну – 2911 українських героїв віддали своє життя на фронті за саме право нашого вибору", - зазначив Голова держави.

За його словами, українські бійці ціною власного життя відстояли європейський вибір країни і її незалежність. Тепер, як підкреслив Президент, народні депутати мають проголосувати за відповідні зміни в Конституції, які закріплять євроатлантичні прагнення України, що унеможливить"реванш Путіна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН оприлюднило нові дані щодо кількості жертв за час конфлікту на Донбасі

При цьому він додав, що незалежність країни захищає не тільки армія, але й українська мова, позиції якої стають все сильнішими в культурному просторі України.

Як повідомляв УНН, за період з 16 травня до 15 серпня 2018 року Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало на сході України 105 загиблих і поранених серед цивільного населення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП