ukenru
poroshenko-nagadav-scho-podannya-na-tsvk-bilshe-roku-lezhit-v-radi

Порошенко нагадав, що подання на ЦВК більше року лежить в Раді

 • 9783 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Президент Петро Порошенко заявив, що процес виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах має бути розблокований, а якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має ухвалити рішення щодо розблокування процесу, у тому числі і щодо нового складу ЦВК. Про це він заявив, відповідаючи на питання щодо розблокування виборів у 127 новостворених ОТГ в інтерв’ю одному з житомирських телеканалів, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Якщо мешканці тих чи інших громад прийняли рішення створити об’єднану територіальну громаду, то це означає взяти на себе відповідальність. А вони готові брати на себе відповідальність за власну долю. Держава має їм допомогти. І ні в якому разі ми не маємо бачити будь-які перешкоди з цього приводу", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має негайно, не гаючи часу прийняти рішення щодо розблокування процесу.

"Якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, знову таки ВР має розглянути президентське подання, яке вже більше року знаходиться в парламенті, і обрати новий склад ЦВК. Це важливо не лише для створення об’єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів Президента і парламенту наступного року", - додав Президент.

Президент зауважив, що лише в першому читанні проголосована конституційна реформа по децентралізації: "Але я переконаний, що ми будемо рішуче рухатись вперед, і ми маємо вже результати".

Нагадаємо, наступного тижня Рада займеться змінами до Конституції та оновленням ЦВК.

Українські Національні Новини

Політика