ukenru
poroshenko-initsiyuvav-stvorennya-mizhnarodnoyi-komisiyi-z-rozsliduvannya-ekokatastrofi-v-krimu

Порошенко ініціював створення Міжнародної комісії з розслідування екокатастрофи в Криму

 • 8345 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко ініціює створення Міжнародної комісії з розслідування екологічної катастрофи в окупованому північному Криму. Про це він заявив сьогодні на засіданні РНБО, передає кореспондент УНН.

"Ми всі поінформовані про екологічну катастрофу на окупованій території Криму у місті Армянську. У нас сьогодні наші екологи повідомляють дуже хвилюючі дані – у нас підтвердилися атаки (за доповіддю Державної прикордонної служби) і нам треба зробити декілька речей. Річ перша – необхідно створити Міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, яка безпосередньо впливає на Україну", - сказав Порошенко.

Також він доручив відповідним органам влади підготувати умови для того, щоб запросити дітей з Армянська у Херсонську область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічний викид у Криму: на Херсонщині дітей не госпіталізовували

"Для того, щоб вони змогли відпочити, оздоровитися та просто – врятувати українських дітей у зв'язку з екологічною атакою. Прошу довести до обладміністрацій забезпечити, щоб були запрошені, прикордонній службі – спростити порядок перетину кордонів для організованих груп, щоб українські діти відчували, що Україна про них піклується",- сказав Порошенко.

Нагадаємо, у прилеглих до Криму районах Херсонської області взяли проби води та ґрунту.

Нагадаємо, жителі Армянська, розташованого на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей.

За даними розвідки, причиною потрапляння хімічних речовин у повітря на півночі Криму стало влучання у технологічні ємності снарядів під час навчань окупаційних військ РФ.



Українські Національні Новини

Політика