ukenru
poroshenko-i-prezident-socar-obgovorili-mozhlive-virobnitstvo-aviapaliva-v-ukrayini

Порошенко і президент SOCAR обговорили можливе виробництво авіапалива в Україні

 • 10415 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Президент Петро Порошенко провів зустріч із президентом азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR Ровнагом Абдуллаєвим, під час якої сторони обговорили "турецькі проекти" компанії, залученість до них України та перспективи подальшого розвитку українського нафтопереробного комплексу, зокрема можливе виробництво авіаційного палива в Україні, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

Президент азербайджанської компанії відзначив, що компанія "почуває себе комфортно в Україні і стрімко розвивається".

"Наступного року, по закінченні стратегічних проектів в Туреччині, вся увага буде приділена Україні. Оскільки розвиток тут йде дуже успішно", - сказав президент SOCAR та наголосив, що "за десять років роботи в Україні, лише зараз створені хороші умови для бізнесу".

Порошенко відзначив теплі дружні стосунки між президентами України та Азербайджану та наголосив на стратегічному характері співробітництва між державами.

"Я вважаю, що ми повною мірою маємо скористатися тими можливостями розвитку та поглиблення співробітництва, в тому числі і в сфері енергетики", - зазначив Президент.

При цьому він наголосив на важливості використання цього потенціалу для диверсифікації енергопостачання в Україну.

"Сторони також обговорили можливості розширення співпраці в сфері постачання високоякісного авіаційного палива та можливого його виробництва в Україні у зв’язку з різким збільшення авіаційного пасажиропотоку в українських аеропортах, зокрема Борисполя, Львова Харкова, Дніпра, Одеси та інших українських міст", - повідомили в АП.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом УЄФА Александром Чеферіном.

Українські Національні Новини

Політика