poroshenko-bez-sanktsiy-putin-ne-pereymavsya-b-normandskim-protsesom

Порошенко: без санкцій Путін не переймався б "нормандським" процесом

 • 7480 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Санкції є дієвим інструментом, який утримує президента Російської Федерації Володимира Путіна за столом переговорів. Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецькій газеті Rheinische Post, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Санкції – єдиний несиловий інструмент, який ми маємо у розпорядженні, аби у такій ситуації чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, аби утримувати Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі санкції дуже дієві", - сказав Порошенко.

Він наголосив: "Повірте, без них Путін не переймався б "нормандським" процесом, покликаним знайти мирне рішення. Наразі Росія сплачує високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала".

"Росіяни вже давно позбавилися войовничої ейфорії, яка панувала спочатку, внаслідок анексії Криму. Сьогодні багато хто запитує: а що це нам коштує?" - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН, чергова сесія якої розпочалася цього тижня, включила до порядку денного пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", що дозволить ефективніше використовувати інструменти ООН для пришвидшення деокупації Криму та Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Китай і Ватикан підписали історичну угоду щодо єпископів

     • 8343 переглядiв

    У Маріуполі авто збило дитину на пішохідному переході

     • 11024 переглядiв

    Пожежу на Русанівських садах загасили: горіли шини

     • 10740 переглядiв