porazka-putina-ne-pryzvede-do-avtomatychnoi-peremohy-ukrainy-ursula-fon-der-liaien

"Поразка путіна не призведе до автоматичної перемоги України" - Урсула фон дер Ляєн

 • 29756 переглядiв

Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що поразка путіна не гарантує перемоги Україні, закликавши до постійної підтримки з боку ЄС. Вона підкреслила стійкість України та її прогрес на шляху до членства в ЄС.

Поразка президента росії володимира путіна не призведе до автоматичної перемоги України, важливо продовжувати підтримку Києва, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму зверненні до Європарламенту 13 грудня, повідомляє УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Коли росія вторглася в Україну, багато хто боявся, що Київ впаде за кілька днів. Цього не сталося. Натомість Україна витіснила росію з половини захоплених нею територій на морі. На морі Україна відтіснила російський флот і відкрила морський коридор для доставки до світу – як на мене, це було не достатньо висвітлено. В повітрі Україна стала неймовірно ефективною у збиванні російських ракет і безпілотників, а на суші Україна завдає величезних втрат росії

- вказала Президентка Єврокомісії

За її словами, Україна на шляху до членства в ЄС. Своєю чергою, Кремль усунув себе з західної економіки та інноваційних систем, і став залежним від Китаю. Таким чином, президент рф володимир путін не тільки не досягає своїх стратегічних цілей, але й завдає серйозних витрат своїй країні.

Але ми всі знаємо, що провал путіна не призведе до автоматичної перемоги України. Оскільки війна затягується, ми повинні продемонструвати, що означає "підтримувати Україну стільки, скільки потрібно"

- наголосила фон дер Ляєн

Фон дер Ляєн нагадала, що Україна бореться не лише проти окупантів, а й за Європу. "І приєднання до нашої родини буде остаточною перемогою України", - вказала вона.

Доповнення

За словами міністра закордонних справ України, на саміті ЄС, який відбудеться 14-15 грудня, буде п'ять важливих питань щодо України, зокрема про відкриття переговорів про членство в ЄС та запуск фонду фінансової підтримки. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ворожим ударом - МВА

     • 30444 переглядiв