ukenru
porakhuvali-vsikh-gayday-pro-namalovani-tsifri-psevdoreferendumu-okupantiv-na-luganschini

"Порахували всіх": Гайдай про намальовані цифри псевдореферендуму окупантів на Луганщині

 • 150588 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. На Луганщині пройшов фейковий "референдум", після якого в оприлюднених окупантами цифрах вказана кількість учасників така ж, скільки мали право голосу 10 років тому, і це з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"У псевдореферендумі на Луганщині взяли участь стільки ж людей, скільки мали право голосу десять років тому – з урахуванням сотень тисяч евакуйованих та емігрантів", - зазначив Гайдай.

"Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані, мабуть, одиниці. Цифри можна намалювати будь-які, як і «правильно» порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями", - додав голова ОВА.

Деталі

Зі слів Гайдая, на виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб.

"Наразі ми маємо 1,662 млн, яких привели голосувати. Із урахуванням явки лише у 94 %, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу. Тобто, з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої «лнр», в організаторів «референдуму» виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб", - зазначив голова ОВА.

Він зауважив, що до цих "60 тисяч" різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців в межах України – тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстрованих понад 320 тисяч переміщених осіб. Багато хто ще не зареєструвався, або користується довідкою, отриманою 7-8 років тому. Десятки тисяч луганчан виїхали в країни Європи.

"До цих 60 тисяч різниці увійшли загиблі та скалічені, яких росія примусово мобілізувала під час вторгнення. Напевно, й полонені та зниклі без вісти", - написав Гайдай.

"Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі або 99,35 %. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181 виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також. Порахували всіх!" - додав він.

Доповнення 

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони тривали до 27-го вересня. Документи про входження "л/днр" до складу рф були підписані ще на початку вересня, вказали у СБУ. 

Голова Луганської ОВА повідомив, що "міжнародний спостерігач" на псевдореферендумі у захопленій частині Луганської області до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну проживала у країні-агресорі.

Українські Національні Новини

Війна