ukenru
popri-antirekord-ta-poveni-stepanov-zayaviv-scho-sistema-okhoroni-zdorovya-pratsyuye-bez-zboyiv

Попри антирекорд та повені: Степанов заявив, що система охорони здоров’я працює без збоїв

 • 11263 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Попри ситуацію, що складається наразі в західних регіонах України, система охорони здоров’я працює без збоїв. Про це сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"У нас на сьогодні вся система охорони здоров’я, в тому числі в Івано-Франківській області, яка більше всього потрапляє під повені, працює повністю без збою", - сказав Степанов.

Він нагадав, що внаслідок повеней 11 медзакладів того чи іншого рівня були підтоплені, але, окрім одного, не потребували евакуації пацієнтів. Решта працює і в повному обсязі надає медичну допомогу.

"Ми готові щодо і тих питань (збільшення кількості хворих – ред.), що ви сказали. Ми розглядаємо ще, в найгіршому варіанті, що можливий і спалах кишкових інфекції, тому що цей повінь вплинув у тому числі і на якість води, і на замулювання відповідних колодців. Ми до всіх цих викликів готові, готова і наша медична система", - заявив міністр.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 26 червня зафіксовано вже понад 41 тисяча випадків коронавірусного захворювання COVID-19, за добу новий антирекорд - понад тисяча нових хворих.

Українські Національні Новини

Суспільство