ukenru
popit-na-gaz-v-ukrayini-u-2019-rotsi-skorotivsya-naftogaz-poyasniv-prichini

Попит на газ в Україні у 2019 році скоротився: Нафтогаз пояснив причини

 • 19555 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. У 2019 році попит на газ в Україні скоротився на 7%, причиною стала тепліша, аніж у 2018 році, погода. Про це повідомляє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" за підсумками 2019 року, передає УНН.

"У 2019 році, за даними АТ "Укртрансгаз", використання природного газу в Україні у порівнянні з 2018 роком зменшилось на 7% — з 32,3 млрд куб. м до 29,8 млрд куб. м", - зазначили в компанії.

Повідомляється, що НАК "Нафтогаз України" постачала природний газ населенню та іншим споживачам в рамках Положення про покладання спецобов’язків за регульованими цінами, а також — комерційним споживачам за ринковими цінами.

Так, Нафтогаз поставив близько 15,4 млрд куб. м природного газу на виконання спецобов’язків за ПСО. З них близько 8,0 млрд куб. м отримали газопостачальні компанії для покриття потреб населення.

У Кіровоградській області, де Нафтогаз постачає газ безпосередньо побутовим споживачам, обсяги використання газу цією категорією споживачів скоротилися майже на 20%.

"Суттєве скорочення попиту пояснюється в першу чергу теплішою погодою в зимові місяці 2019 року порівняно з 2018 роком", - зазначають в Нафтогазі.

При цьому повідомляється, що постачальники газу в інших регіонах – газзбути, які не входять до групи Нафтогаз – скоротили закупівлю газу для побутових споживачів на понад 25% у 2019 році порівняно з 2018 роком.

У компанії пояснюють, що причиною більшого скорочення попиту у цих регіонах порівняно з Кіровоградською областю може бути закупівля газзбутами певних обсягів газу для населення на нерегульованому ринку.

Нагадаємо, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель сьогодні заявив, що уряд незадоволений роботою НАК "Нафтогаз" у сфері реалізації "програми 2020" щодо видобутку українського газу.

Українські Національні Новини

Економіка