ukenru
ponad-sotnya-parafiy-upts-mp-pereyshli-do-ptsu

Понад сотня парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ

 • 10376 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. До Православної Церкви України перейшло близько 115 парафій Української православної церкви Московського патріархату, стало відомо УНН.

Зокрема, 23 січня до ПЦУ перейшла релігійна громада церкви покрови пресвятої Богородиці села Ярославка Одеської області.

Найбільше переходів релігійних громад відбулось у Вінницькій та Хмельницькій областях.

Як повідомляв УНН, за тиждень до ПЦУ приєдналось шість парафій на Вінниччині. 

Додамо, голова ВР Андрій Парубій підписав закон для врегулювання переходу парафій УПЦ МП до ПЦУ. Президент Порошенко заявив, що підпише закон про гарантії мирного переходу парафій.

За результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика